top of page
Ara

Londra’da Tartışılan Lale Kulesi'ne Onay Verildi



Londra'da Foster + Partners Mimarlık tarafından tasarlanan lale şeklindeki gökdelen 'Tulip' projesi, gerçekleşmek için büyük bir adım attı. Şehir planlama birliği tarafından hazırlanan bir rapor projenin Londra’ya "yeni ve ikonik bir binayı "cesur ve çarpıcı" bir formda vereceğini belirtti. Proje, Foster'ın ve Londra'nın en ikonik yapılarından biri olan The Gherkin'in bitişiğine konumlanıyor.

Londra’daki devlet okulu çocukları için yılda 20.000 ücretsiz yer veren ve "300 metre yükseklikten Londra'yı görmek için eşsiz bir görüş noktası olan bina şeması onaylandı. Londra Şehri'nin planlama komitesi, planın bölgenin ekonomisini artıracağı inancını belirtti.



Şehir Planlama Komitesi Başkanı Chris Hayward projeyle ilgili:

“Planlama ve ulaştırma komitesi başkanı olarak kilit hedeflerimden biri, Londra Şehri'ni hafta sonlarında olduğu gibi hafta sonları da halkın üyelerini ağırlayan yere dönüştürmeye devam etmekti. Bu bina, 7/24 yaşayan bir şehir olması yönündeki vizyonumuzu gerçekleştirmede önemli bir rol oynama potansiyeline sahiptir. “ dedi.

The Gherkin'in zemin seviyesindeki aktif yaşamı yukarı taşımak ve artırmak için kamuya açık bir çatı terası, perakende satış alanları bulunuyor. Bölgenin yeşil yüzey alanını 8,5 kat arttıracak şekilde yeşil duvarlar ve parklar tasarlanıyor.



300 metre yükseklikteki seyir terasları, gökyüzü köprüleri ve bina cephesinde gondol bölmeleri ile ilgi çekici bir deneyim sunarken, gökyüzü bar ve restoranları şehrin 360 derecelik manzarasını sunacak. Ziyaretçiler ayrıca, "Londra tarihi hakkında uzman rehberlerin interaktif bilgilendirme araçlarından faydalanacaklar.”



Planlama ofisi tarafından projenin onaylanmasından önce yayınlanan 152 sayfalık rapor, projenin Londra şehrinin bazı planlama politikalarını karşılamamasına rağmen kabul edildiğini ortaya koydu.



Şehir planlama ofisi onay verse de kamuoyunun tamamı proje hakkında hem fikir değil. Londra’da projeyle ilgili hava trafiğini aksatacağı yönünde görüşler sunuldu. Sadece hava sahasında risk oluşturmakla kalmayıp, binanın tasarımının kendisi de bölge sakinlerinin ve planlama komitesi üyelerinin muhalefetini çekti.



Projenin bulunduğu bölgede gereksiz bir inşaat gürültüsü yaratacağı, inşaatın günlük yaşam konforunu bozacağını ve bölgenin emlak fiyatlarını etkileyeceği yönünde endişeler dile getiriliyor.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page