top of page
Ara

Nakazaki'de Bir Kuaför Salonu

Güncelleme tarihi: 30 Eki 2018

Nakazaki mahallesinde kalan eski evler ve Nagaya yani teraslı evleri nostaljik bir atmosfer yaratıyor. Dar sokaklardaki yollara, evlerden asılan kıyafetlere ve saksılara baktığınız zaman kendinizi bir kaç nesil öncesinde hissediyorsunuz.


Son zamanlarda bu mahalledeki birçok eski ev, kafe, restoran, ikinci el mağazası ve tasarım ofisi gibi çeşitli dükkanlara dönüştürüldü.



Bu proje aynı zamanda bir yenileme projesi. Dar bir sokağın sonunda bulunan Nagaya'daki bir oda kuaföre dönüştürülmüştür.



Proje, 2016 yılında Shimpei Oda Mimarlık Ofisi tarafından gerçekleştirildi. 35 metrekare büyüklüğündeki bu sınırlı alanda hem saç kesimi için bir alan hem de kimono yapımı için japon tarzı bir oda yaratıldı.





Genelde saç kesimi yapan müşteriler halktan gizliliği tercih ederler. Ancak salonun yarı-özel mekânı göz önüne alınarak camın önünde konumlanır.



İç mekanda dışarının devamlılığını sağlayan beton zemin kullanımı tercih edilmiştir. Beton zemini takip ettikçe, kesim alanında raf malzemesi ve Japon tarzı odada bir oyuk oluşturarak iç mekanın bir parçası haline gelir. İç mekanda kullanılan diğer malzemelere olan uyumu ile yeniden değer kazanır.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page