top of page
Ara

Peluquería Organic

İspanya'da yer alan Peluquería Organic kuaför salonu projesini, projenin görselleri ve mimari çizimleri eşliğinde mimarları anlatıyor:




Kuaförün ana teması olan kişiselleştirilmiş boya ve organik ürünlerin kullanımı, bu küçük alanın doğal bir konsept ile düzenlenmesinde en önemli role sahipti. Doğallığı en iyi ifade eden malzemelerin başında gelen ahşap ile iç mekanda aydınlık ve doğal bir ortam yaratıldı.

Mekanın konumuna bağlı olarak harika bir vitrini ve yükseltilmiş bir iç yüksekliği bizim için önemli bir avantaj. Gün ışığını doğrudan alan aydınlık ve davetkar bir ortam yaratmamız konusunda bize yardımcı oldu.


Hayali bir ormanda, saç boyalarının renklerini ayarlamak için hassas beyaz ışıkla çevrili bir mekan yarattık. Kuaför salonunu dışarıdan daha net algılanabilir olması bizim için önemliydi. Bunu caddenin ve bina yüzeyinin taşlarının temizlenmesi, bir önceki renklendirilmiş vitrin camının maksimum saydamlıktan camla değiştirilmesi ve vitrinindeki gereksiz unsurların ortadan kaldırılmasıyla başardık.


Şirketin sembolünden yaratılan altıgen formda mekan düzenlemesi, gerektiğinde bir kuaför salonundaki gerekli olan mahremiyeti sağlayan, kullanıcıların yakınlığını arttıran ve bir yandan da dışarıdan izlenmesine izin veren bir yapay ormana temel oluşturdu.

Doğal boyalarla korunan ahşabın diğer lekeli beyazlarla birlikte kullanılması, ferah bir alanın elde edilmesini sağladı. Aynı zamanda ahşap malzeme, kurutucu makinelerin ve açık muslukların gürültüsünü hafifletti. Kullanıcıları kendilerini hem evlerindeki kadar konforlu hem de yemyeşil bir çayırda gibi tazelik hissetmeleri amaçlandı.



Temel hizmet alanları, iç mekandaki geometri aracılığıyla kendilerini kamufle ederek esas alanda yer aldı. Kullanılan ahşabın yoğunluğu, hem gizleme hem dikkat çekmek için yer yer değiştirildi.



Proje Künyesi:

  • Mimarlık Ofisi LIQE

  • Lokasyon Vigo, Pontevedra, İspanya

  • Proje Sorumluları Javier Couto Granja, Alexandre Cameselle Vila

  • Yapım Yılı 2013

  • İşveren Jacobo González García



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page