top of page
Ara

Airbnb ile Konaklayabileceğiniz Ünlü Yapılar

Güncelleme tarihi: 13 Kas 2018

İnsanların seyahatlerinde konaklayacağı yer bulmalarını sağlayan internet uygulaması Airbnb, mimarlık tutkunları için de kiralama seçenekleri sunuyor. Airbnb sayesinde seyahatlerinizde Frank Lloyd Wright, Le Corbusier, Alvar Aalto ya da Shigeru Ban gibi yıldız mimarların tasarladığı yapılarda konaklamak mümkün.



La Muralla Roja – Ricardo Bofill (Calpe, Spagna)

Bu ünlü ev, kayalıklara oturan bir kaleyi andırıyor. Dış cephesinde kullanılan kızıl renk tonları manzarayla kontrast oluşturuyor. Diğer yandan; merdivenler ve sirkülasyon alanlarında kullanılan farklı tonlarda mavi renk, manzarayla uyumu güçlendiriyor.


la muralla roja-mimarlık akademisi

Cité Radieuse - Charles-Édouard Jeanneret Le Corbusier 

Cité radieuse (Radiant City), Le Corbusier tarafından ilk ve en ünlü Unité d'habitation'tır. Fransa'nın Marsilya kentinde yer alır ve 1947-1952 yılları arasında inşa edilmiştir.


Brutalist mimari tarzın ve felsefesinin ilk ilham kaynağı olarak muazzam ölçüde etkili oldu ve büyük bir üne kavuştu.


Radiant City - mimarlık akademisi

Cube House - Piet Blom (Rotterdam)

Mimar Piet Blom tarafından tasarlanan ve küp ev kavramıyla tanıştıran yenilikçi evler.


Dünyadaki küp evlerinin ana fikri, mekan içindeki odaların daha iyi bir şekilde dağıtılması için alanı optimize etmektir.


Piet Blom - mimarlık akademisi

Bosco Verticale - Stefano Boeri Architetti (Milano)

Avrupa'nın en kirli şehirlerinden birinin kalbinde yer alan bu dikey orman, 110 m ve 76 m yüksekliğindeki iki konut kulesinde yer alır.


Proje, sürdürülebilir konut için yeni bir standart oluşturmaya hazırlanıyor.


 Bosco Verticale-mimarlık akademisi

Säynätsalo Town Hall - Alvar Aalto 

Alvar Aalto'nun en önemli çalışmalarından biri. Modern mimarlık tarihinde kendine ait bir konuma sahiptir. Säynätsalo belediye binası belediye yönetimi (1993'e kadar), kütüphane, yerleşim alanları, iş yerleri ve konuk odaları gibi birçok fonksiyona sahip bir bina.


Aalto belediyeyi tam bir sanat eseri olarak tasarladı ve bu detaylar bina için özel olarak tasarlanmış mobilyalarda görülebilir.

Belediye binası ile Säynätsalo Belediyesi 1993 yılında Jyväskylä şehrinin bir parçası oldu. Mimari önemi nedeniyle, Säynätsalo belediye binası ve iç avlusu 1994 yılında bir bina koruma emriyle korunmuştur.


Alvar Aalto-mimarlık akademisi

Villa Vista – Shigeru Ban (Sri Lanka)

Villa, 8 dönümlük bir tepede bulunan tropikal bir bahçede yer alır ve dünyaca ünlü Pritzker ödüllü Japon mimar Shigeru Ban tarafından tasarlanmıştır.


 Villa Vista-mimarlık akademisi

The Eppstein House – Frank Lloyd Wright (Galesburg, Illinois, Stati Uniti)

Eppstein House'un restorasyon projesi 2016 sonbaharında başladı ve Aralık 2017'de tamamlandı. Ev, hem Ulusal Tarihi Yerler Koruması'na hem de Frank Lloyd Wright Koruma Alanına kayıtlıdır.


 The Eppstein House-mimarlık akademisi

Schwartz House – Frank Lloyd Wright 

1938'de, Life dergisi Frank Lloyd Wright'ı modern aile yaşamı için mükemmel bir şekilde ayarlanmış bir "Amerikan rüya evi" tasarlamakla görevlendirdi. Wright'ın tasarımı, aile bağlarını teşvik etmek için harika bir oda ve ekonomik bir yapı olarak görüldü.


 Schwartz House -mimarlık akademisi

Casa Rustici - Giuseppe Terragni; Pietro Lingeri

Terragni ve Lingeri’nin eseri Casa Rustici, orijinal ihtişamına geri döndürüldü. Ulusal bir anıt ilan edildiği için 2011 yılında başlatılan dikkatli bir restorasyon çalışması yapıldı.


Cephelerdeki mermerler, zemin taşları, cam fayans duvarları onarıldı.

Casa Rustici -mimarlık akademisi

Buff & Hensman House – Buff & Hensman Architects (Hollywood)

1960 yılında ünlü mimarlar Buff & Hensman tarafından inşa edilen ve yakın zamanda LA mimari tasarım kolektifi tarafından restore edilen çok özel bir rustik inziva evi bulacaksınız.


Buff & Hensman House-mimarlık akademisi

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page