top of page
Ara

Portekiz’in Luz sahilinde yer alan Eliptik Ev, geometrik bir formun heykelsi ifadesi olarak hayata geçirildi.


Bu konut tipolojisinde deneyimli Portekizli bir ekip olan Mario Martins Mimarlık Ofisi tarafından yapılan evin inşaatı 2014 yılında tamamlandı.

Evin temel yapısının denge üzerine kurulduğu görülüyor. Yapıdaki doluluk boşluk oranı, mekanlar arasındaki ilişkilerin dengesi ve uyumu ön plana çıkıyor.

Odalardaki transparanlık, hem manzarayı evin bir parçası haline getiriyor, hem de tüm hacmi aydınlatıyor.


Verandanın üstündeki elips şeklindeki galeri, tüm açılardan gökyüzünü manzarası ve gün ışığı sağlıyor.



Elips şeklindeki taban üzerinde yükselen evin formu hem heykelsi hem de bulunduğu doğal ortamla uyumlu bir görünüm sunuyor. Seçilen formun akıcılığı evin rüzgarı ve denizi kucaklayan yönlenmesine fırsat veriyor.


Eliptik evin doğusunda bulunan komşusuna renk ve form açısından uyum yakalaması, tasarım kararının temelini oluşturuyor.






Eliptik ev, kullanıcılarına form, renk ve aydınlatma yardımıyla sonsuzluk deneyimi sunuyor. Evin bembeyaz, sınırları arasında keskin geçişler olmayan doğal yapısı sayesinde nerede başlayıp nerede bittiği hissedilemiyor. Sonsuzluk hissi veren havuzların görünümü, denizin ufuk çizgisiyle birleşiyor. Böylece üst kattaki yatak odasından baktığınızda kendinizi bir teknenin kamarasında hissediyorsunuz.

· Mimar

· Proje Yeri

Luz, 8600, Portekiz

· Alan

400.0 m2

· Proje Yılı

2014

· Fotoğraflar




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page