top of page
Ara

Gökyüzü Kartografisi

Güncelleme tarihi: 8 Eki 2018

Matthias Jung, kolaj tekniği ile gerçeküstü yapılar yaratıyor.


Bir ev herhangi bir kanat, motor ve balon olmadan nasıl uçar?

Alman sanatçı ve tasarımcı Matthias Jung diğer ismiyle Zabadu, kolaj tekniği ile gerçeküstü uçan binalar oluşturuyor. " Gökyüzü kartografisi " başlıklı yeni "Ev" dizisi, fotoğraflardan alınan küçük parçalardan oluşan ve gökte uçan hayali evleri betimliyor.


Kartografi Nedir?

Kartografya, bilimsel dökümanlar ve sanatsal çalışmalarla birlikte harita yapma sanatı, bilimi ve teknolojisidir. Latince sert kağıt ve resim kelimelerinin birleşmesinden oluşan Kartografi, harita benzeri gösterimler, küreler, üç boyutlu kabartma vb. türde ürünlerdir.


Seri, gerçeküstü mimari oluşturmak için ince detaylarla bezeli mimari cephelerinin Kuzey Almanya'nın pitoresk* manzaralarıyla buluşmasını gösteriyor.


(*Pitoresk: görünüşü bir tablo konusu olmaya değecek güzellikte olan.)

Sanatçının babasının fotoğraf laboratuvarında çocukluk çağı eğlencesi olarak başlayan kolaj yapmaya olan tutkusu, bir kariyere dönüşmüş.

Jung için, “bireysel unsurların bileşimi, sanki bir rüyada olduğu gibi, bir mantıkla ilişkilidir.” “Temelde, hayaller kolajlardır”.

Çalışmalarında, düzen ve düzensizlik ile homojenlik ve çeşitlilik arasında uyumlu bir ilişki sağlanıyor.



“Çocukluğumdan beri kolajlar beni büyüledi. Her şey babamın fotoğraf laboratuvarında başladı. Makas ve yapıştırıcı ile ilk fantastik binalarımı yaptım. Görüntü işleme alanında dijital imkanlar, birçok kişinin sanatsal olarak Photoshop ile etkilenmesine yol açtı. Bunu istemiyorum. Bilgisayar programı sadece bir araçtır. İçeriği belirlememeli. Resimlerim gerçeği yansıtmalıdır. ”


“Mimari detayların bazı çağrışım ve duyguları nasıl uyandırdığı konusunda hep şaşırdım. Kafesli bir pencerenin sıcaklığı yansıttığını söyleyebilirim. Antenler, resmin dışındaki bir şeye işaret ediyorlar. Beton soğuk ve yabancı - ama bu sebepten dolayı belki de ilginç . Diye açıklıyor Jung .








Daha fazlası için sanatçının web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page