top of page
Ara

Ki Se Tsu Kuaför

Güncelleme tarihi: 30 Eki 2018

Japonya'nın Nagoya şehrinin kalbinde yer alan Ki Se Tsu Kuaför, güzellik salonu olarak da hizmet verir. Iks Design tarafından 2013 yılında yapılan ve 40 m2 alana sahip projenin mimarları, mekanın hikayesini şöyle anlatıyor:


Güzellik salonu ve kuaförden oluşan salon, bir karı koca tarafından işletiliyor. Çiftin taleplerinden ilki, toplamda 40㎡ olan alanda bu iki fonksiyon için ayrı alanlara ihtiyaç duymalarıydı. Güzellik salonu randevu sistemi ile eş tarafından işletiliyor. Bu nedenle herhangi bir randevu olmadığında kuaför salonunun özel bir odası olarak kullanılıyor.



İkincisi, şimdilik iki kişilik olan servis alanını, dört kişiye çıkarmak istiyorlardı.



Ve bir istekleri daha vardı; salonda bir yerlerde fotoğraf çekmek için kullanılabilecek büyük beyaz bir duvar.


Bu yüzden, servis alanını maksimum olarak kullanabilmek için aynaları ve depolama alanlarını ve güzellik salonunu duvarlarını hareketli olarak kullandık. Böylece ihtiyaca göre mekanı şekillendirerek daha geniş mekan algısı yaratabildiler.


Üstelik, fotoğraf çekerken aynaları hareket ettirerek büyük bir beyaz duvar elde ettiler. Bu alanı sadece fotoğraf çekmek için değil, aynı zamanda bekleme, yönetim alanı gibi ortaya çıkan başka ihtiyaçlar için de kullanabilirler.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page