top of page
Ara

Doğanın Altında Dev Spor Kampüsü

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2018



MAD Architects , Çin'de Quzhou Spor Kampüsü inşaatına resmen başladı. Ma Yansong liderliğindeki ekip, fütüristik bir manzara yaratıyor. 700.000 m2'lik spor kampüsü, Zhejiang'daki binlerce yıllık tarihi ve kültürü doğal formlarla kucaklıyor.



MAD'ın spor kampüsü, 340.000 m2'lik inşaat alanlarına sahip iki etaptan oluşuyor. Kampüste açık spor salonu, ulusal spor kompleksi, bilim ve teknoloji müzesi, otel, gençlik merkezi ve alışveriş mekanları bulunuyor.


Projenin merkezinde 30.000 kişilik krater şeklinde bir stadyum bulunuyor. Stadyum uzaktan bakıldığında yer ve gök arasındaki çizgide duran yarı saydam bir “hare” metaforu ile taçlandırılıyor.



Kentsel yapının alışılagelen modern tarzı yerine doğal manzaraya odaklanan Quzhou Spor Kampüsü, ziyaretçilerin doğaya gerçek anlamda dalmasını sağlıyor. Tasarım, yeşil enerjiyi ve insan ölçeğini ön planda tutan bir tavır sergiliyor.

Ma Yansong, projeyi “Sadece spor ve doğa ile ilgili bir kentsel alan yaratmayı değil, şehrin kültürel mirasını yansıtan eşsiz bir sanat parkı haline getirmeyi hayal ediyoruz.” diye anlatıyor. Kampüsün tasarım anlayışı, kendine özgü ve doğa odaklı yapıların olduğu bir geleceği savunuyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page