top of page
Ara

Moskova'nın En Yüksek Binası İnşaat Onayı Aldı

Güncelleme tarihi: 10 Eki 2018


Sergey Skuratov Architects t

Moskova yetkilileri, şehrin en yüksek gökdeleni olacak yeni yapıyı onayladı. Moskova ticaret bölgesinde yükselen 404 metre yüksekliğindeki kule, Sergey Skuratov Architects tarafından tasarlandı. İsimsiz yapı 109 katlı çok fonksiyonlu bir konut kompleksi olacak. Yeni gökdelen , Moskova'nın 373 metre yüksekliğindeki Federasyon Kulesi'nin mevcut uzun bina rekorunu kıracak. İnşaatın önümüzdeki yıl başlaması planlanıyor.


Sergey Skuratov Architects t

Bölgenin Federasyon Kulesi şu anda Avrupa'nın en yüksek tamamlanmış gökdeleni unvanını elinde bulundurmaktadır. 2019'da bu ünvan, 462 metreye yükselecek olan St. Petersburg'un Lakhta Merkezi'ne ait olacak. Moskova'daki Skuratov'un gökdeleni ise tamamlandığında Avrupa'nın ikinci en yüksek binası olacak. Gökdelenin 2024'te açılması planlanıyor.


Sergey Skuratov Architects

Sergey Skuratov Architects

Sergey Skuratov Architects

İki ana hacimle tasarlanan gökdelen, ofisleri, alışveriş merkezi ve çeşitli ticari tesisleriyle 12 katlı bir temel yapıya sahip. Yukarıda yer alan konutlar 104. kata yükselecek. Helikopter pisti ile kaplanmış olan proje, yerden 399 metre yüksekliğinde bir gözlem alanı içermekte. Projenin cephesi, 80. kata kadar beyaz camdan pencerelere sahip olacak. Skuratov'un da belirttiği gibi, "Moskova Nehri'ne bakan bir yamuk şeklinde bir plana sahiptir. Kulenin batı tarafındaki eğimli kenar, yakındaki sokaklardan birinin yönünü takip eder. Diğer kenar dikey ve Moskova'nın merkezine doğru işaret eder. "



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page