top of page
Ara

Muraka: Hint Okyanusu'na Gerçek Anlamda Bir Dalış

Maldivler’de Conrad Otel tarafından yapılan yeni villa Muraka, Hint Okyanusu'nun hem üstünde hem de altında konaklama deneyimi sunuyor.



Conrad Maldives Rangali Island , 15 milyon dolarlık yatırımla okyanusun üstünde uyumak için tasarlanmış bir denizaltı süiti sundu. 20 yıl önce Maldiv pazarına giren Conrad Otel, dünyanın ilk denizaltı restoranı Ithaa'ya da ev sahipliği yapmıştı.


The Muraka Maldives, Mimarlık Akademisi

Maldivler'in yerel dilinde mercan anlamına gelen Muraka adını alan denizaltı suiti, çevresiyle uyum içinde tasarlandı. Suit, konuklara her fırsatta Hint Okyanusu'nun eşsiz manzaralarını sunuyor. Muraka'nın misafirleri, denizde yaşayan çok renkli ve çok çeşitli deniz yaşamını seyrederek uyuyabiliyor.


Muraka- Mimarlık Akademisi

Crown Company müdürü Ahmed Saleem tarafından tasarlanan ve akvaryum teknolojisinde uzmanlaşmış Yeni Zelanda merkezli bir şirket olan MJ Murphy tarafından hayata geçirilen denizaltı süiti, deniz seviyesinin üzerinde iki katlı bir yapı.

Denizaltı süitinde bir kral yatak odası, oturma alanı, banyo ve üst kattaki oturma odasına açılan spiral merdiven bulunuyor. Denizaltının kesintisiz manzarasını sunan yatak odası, deniz seviyesinden beş metre aşağıda yer alıyor.


The Muraka

Modern teknolojiyi kullanan Muraka'nın farklı tasarımı, Ithaa Denizaltı Restoranı'nda olduğu gibi kavisli bir akrilik kubbeye sahip. Böylece Hint Okyanusu'nun renkli deniz yaşamının harikalarını 180 derecelik panoramayla izlenebiliyor.



Muraka'nın üst katında çift kişilik bir yatak odası, banyo, giyinme odası, spor salonu, personel odası, özel güvenlik alanı, entegre oturma odası, mutfak, bar ve gün batımının en iyi seyredilebileceği yönde konumlandırılan bir teras bulunuyor. Villanın karşı tarafında güneşin doğuşuna bakan ve infinity havuzuyla tamamlanan bir dinlenme alanı bulunuyor.


Muraka, Maldivler, Conrad Otel, Mimarlık Akademisi

Üst katta ayrıca sonsuz okyanus manzarasının keyfini çıkarmak için konumlanan bir küvetin bulunduğu banyo ve ek bir kral yatak odası bulunuyor. Muraka vilasında toplam dokuz kişiye kadar misafir konaklayabiliyor.

Üst kattaki sonsuzluk hissi, alt kattaki denizaltı deneyiminin klostrofobik bir etki yaratmasını engelliyor. Villanın tasarımında doğaya uyumun ve dengenin ön planda tutulan özellikler olduğu görülüyor. Dalış sporunu sevenlerin gözdesi Maldivler'de, Hint Okyanusu'na gerçek anlamda dalmak isteyenler otelin web sitesini inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirler.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page