top of page
Ara

Plastik Dünyalar Yarışması

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2018

Mimarlık ve Tasarım dergisi Eleven Magazine, 'Plastic Worlds' başlıklı uluslararası bir yarışma açtı. Dünyanın dört bir yanındaki tasarımcılar, dergi tarafından hayal gücü ve yetenekleriyle plastik kirliliğine karşı verilen mücadeleye katılmak için davet ediliyor.

Yarışmacının amacı şöyle açıklanıyor:

"Okyanuslardaki plastik kirlilik, bugün gezegenimizde karşı karşıya olduğumuz en büyük çevresel sorunlardan biridir. Gezegenimiz insanların yarattığı atıklarla kaplanıyor ve dünya çapında bir plastik salgının büyümesine şahit oluyoruz. Her yıl 300 milyon tondan fazla plastik üretiyoruz. Plastiklerin ekolojik atık olarak ele alınması çok zordur. Her yıl okyanuslarda 8 ile 12 milyon ton plastik kirliliği ortaya çıkmakta, atılan plastikler şehirlerimizden nehirler yoluyla denizlerimize pompalanmaktadır.


"Eleven, iki anahtar kelime ile yarışmayı tasarladı. Birincisi nehirlere bağlı olan ve plastik akışını durdurmaya odaklanan 'önleme'. İkincisi, okyanuslara bağlı olan ve mevcut kirliliğin temizlenmesi ile ilgilenmeyi isteyen 'eylem' kavramıdır. "

Yarışma Açıklaması:

'Plastik Dünyalar', profesyonellere ve öğrencilere açıktır. Katılımcılar bireysel olarak veya en fazla dört kişilik bir ekiple yarışabilirler. Her takımın tekliflerini 500 kelimelik açıklayıcı bir metnin olarak dijital A1 sayfası halinde kaydetmeleri ve 10 Ocak 2019'a kadar göndermeleri gerekir. Modellemeler ve videolar tercih sebebidir, fakat zorunlu değildir.

11 Eylül 2018 Salı günü resmi olarak kayıt için açılan yarışmanın 11 Ocak 2019'a kadar saat 11: 00'de (İngiltere Saati) sona ermesi planlanıyor. Ödül kazananlar, 11 Mart 2019'da resmi olarak duyurulur. Katılımcılar mimarlar, tasarımcılar ve akademisyenlerden oluşan jüri heyeti tarafından seçiliyor. Halk ayrıca favori tasarımlarını internet üzerinden oylama fırsatına sahip olacak. En fazla oy alan, 'Halkın Seçimi Ödülü'nü kazanacak.

Yarışma hakkında daha fazla bilgi almak ve kayıt olmak için : https://www.eleven-magazine.com/competitions/


Yarışma Takvimi:

Yarışma Açılış: 11 Eylül 2018 Erken Dönem Ücretli Başvuru : 9 Ekim Standart Ücretli Başvuru : 28 Aralık Kayıt Kapanışı / Son Gönderme Tarihi: 11 Ocak 2019 11:00 Online Oylama Açılışı: 16 Ocak Online Oylama Bitiş: 10 Mart Kazananlar ve Ödüller Açıklandı: 11 Mart

Yarışma Ücretleri:

Erken Kayıt: 60 Sterlin Standart: 90 Sterlin Geç Kayıt: 120 Sterlin

Yarışma Ödülleri:

- Birincilik Ödülü : £ 2000 - İkincilik Ödülü : 400 £ - 6 Adet Mansiyon - Halkın Seçimi Ödülü (genel halk oyuyla seçilir): 100 £

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page