Ara

Salon Talstrasse Zürih

85 m2 büyüklüğünde alanda yer alan Salon Talstrasse projesini yapan Wuelser Bechtel Mimarlık Ofisi, projeyi şöyle anlatıyor:


Zürih'in en işlek caddelerinden birinde sanat esinli bir kuaför salonu üzerinde çalışıyoruz. İşverenimiz, müşterilerinin salona girdiklerinde işlerini ve sorunlarını unutmalarını, sadece saç kesimine odaklanmalarını istiyordu. Salonun atmosferi, içeride sunulan çok kişiselleştirilmiş ve özel bir hizmet deneyimin büyük bir parçası.



Dışarıdaki telaşlı ve gürültülü sokağın tam aksine, içeride sakin bir fon müziğine eşlik eden makasın tekrarlayan sesi farklı bir ruh hali yaratıyor. Müşteriler için zaman algısını yavaşlatmak amaçlanıyor.





Mekansal Enstalasyon

Ahşap iç mekan, kısmen CAAD ve CAM teknolojilerini kullanarak hazırlanırken aynı zamanda çok sayıda el işçiliği kullanıldı. 3m uzunluğunda, 3mm MDF ahşap ile formu oluşturmayı başardık. Her şey perspektif etkisini bozmamak için mümkün olduğunca hassas uygulandı ve yaklaşık 6 gün sürdü.




Bu geometrik mekânsal fikir baskın bir olgu olduğu için - salonun diğer tüm unsurları minimal tutuldu . Işıklar ve fişler tavandan sarkıtıldı. Sanat galerisi algısında bir mekan istediğimiz için duvarlardan hiçbir kablo vb. için delik açılmadı. Bu yüzden salon için özel bir ayna serisi tasarladık. Ön tarafta bir ayna var iken, sırt tarafı dergileri ve içecekleri yerleştirmek için bir masa görevi görüyor. Alanın arkasındaki sütunun daha kalın olması ahşap tavanın ve duvarların inceliğini vurguluyor.