top of page
Ara

Sokağı Selamlayan Ev: Hello House

Güncelleme tarihi: 3 Nis 2019

Avustralya'daki sokağını 2014 yılından bu yana selamlayan Hello Evi, bir mağazanın aile evine ve sanatçı stüdyosuna dönüştürme projesi kapsamında Avutralyalı OFF Mimarlık ekibi tarafından tasarlandı.


Hello Evi, sempatik ve iletişim sever gibi görünse de aslında neredeyse sağır bir duvarla içindeki ev yaşamını gizliyor. Yapıda şeffaflık ve gizlilik arasında ilginç bir denge bulunuyor.

Avustralya’nın Melbourne şehrindeki ev, tam olarak Richmond bölgesinde bulunuyor. Hello Evi'nin Alamet-i Farikasını oluşturan cephesinde bej renkli tuğla örgüyle Türkçe'de merhaba anlamına gelen Hello kelimesi yazıyor. Bu iddialı cephe, doğal renk ve malzeme seçimi sayesinde sofistike ve modern bir görünüm sunuyor.


Tuğla duvarla birleşen cam cephe, bina görünümünde çarpıcı bir kontrast yaratıyor. İç mekanda ise ahşap hakimiyeti bulunuyor. Doğal malzemelerin tek renkte kullanıldığı projede OFF Mimarlık ekibinin tercih ettiği markalar arasında; Big Ass Fans, Dulux, Duravit, Fisher & Paykel, Kaldewei, Lysaght, Miele, Academy Tiles, Volker Haug bulunuyor.


İç mekanda kullanılan açık renkler ve doğal dokular, ferahlık hissi yaratıyor. Sokağa bakan cephesinin duvarla kaplı olması, evin yaşamını özgürleştiriyor. Diğer yandan giriş cephesinin tam boy cam olması, içeriye gün ışığının girmesine ve aydınlık bir ortam yaratılmasını sağlıyor.

Yapı 2015 Think Brick National Awards , 2014 ArchiTeam Awards ve 2015 Master Builders Association ödüllerini kazandı. Ayrıca evin önünde selfie çekmeden geçmek istemeyen binlerce kişi sayesinde sosyal medyada ünü gittikçe artıyor.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page