top of page
Ara

Champs-Élysées Apple Mağazası: Tarih ve Teknolojinin Zarif Uyumu

Foster + Partners Mimarlık tarafından tasarlanan yeni Apple Mağazası, Paris'teki Champs-Élysées Caddesi'nde açıldı. Proje; tarihi öğelerin, modern, aydınlık ve davetkar mekan ile uyum içinde birleştirmesi konusunda iyi bir örnek olmayı başardı.


Tasarım için Foster + Partners Mimarlık ve Apple'ın baş tasarım sorumlusu Sir Jonathan Ive yakın işbirliği içinde çalıştı.  Aynı ekip daha önce Apple Milano'da Piazza Liberty , Chicago'daki Michigan Bulvarı ve Londra'daki 'Regent Street' dahil olmak üzere tüm dünyadaki Apple Mağazalarını tasarladı.



Champs-Élysées Caddesi'nin köşesinde yer alan bina restore edilerek çağdaş, dinamik ve aydınlık mağaza tasarımıyla birleştirildi. Ziyaretçiler, 19. yüzyıldan kalma pasajın görkemli girişini kullanarak iç avluya yönleniyor.


Uzun ve köklü ağaçların yer aldığı avlunun üzerindeki eşsiz Kaleydoskop çatı ile güneş ışığını iç yüzeylere yansıtıyor. Işık alan çatı, dış taraftaki güneş panelleri ile kaplıdır ve çevredeki kentsel alanın parçalanmış görüntülerini aşağıdan mekana yansıtır. Gün ışığıyla, her köşeden farklı görünen çatının yansımaları değişerek farklı deneyimler sunuyor.



Eski ile yeni arasındaki sürekli geçiş, ziyaretçilerin mekanın tarihini takdir etmelerine, tarihi mekânlardan günümüze kadar olanları fark etmelerine olanak tanımak için tasarlanmıştır.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page