top of page
Ara

Zaha Hadid Mimarlık'tan Deneysel Bir Yapı: KnitCandela

Güncelleme tarihi: 18 Kas 2018

Latin Amerika'da Zaha Hadid Mimarlık'ın ilk sergisinin bir parçası olarak inşa edilen KnitCandela, ünlü mimar ve mühendis Felix Candela'ya ithaf ediliyor.

Sergilenen yapı, Zaha Hadid Mimarlık'ın kullanıcının mekânsal deneyimini geliştirmek için hesaplama ve tasarım araştırmaları yapan grubunun (ZHCODE) son ürünü.




Bu deneysel yapı, İspanyol-Meksikalı mimar ve mühendis Félix Candela'ya , yeni tasarım yöntemleri ve yenilikçi KnitCrete kalıp teknolojisinin geliştirmesi nedeniyle Zaha Hadid Mimarlık tarafından bir saygı duruşudur. Aynı zamanda KnitCandela'nın gerçekleştirilmesi, sayısal tasarım, mühendislik ve imalatta kolektif uzmanlığı harmanlayan işbirlikçi bir çabanın sonucudur.


KnitCandela'nın kabuğunun dinamik geometrisi, Jalisco, Meksika'nın renkli geleneksel elbisesinin akışkan formlarından esinleniyor.


KnitCrete , inşaat atıklarının azaltılmasını sağlayan yeniden kullanılabilir kalıplar üretmek için hiperbolik paraboloid yüzeyleri birleştirmeye dayanıyor.


KnitCandela adı verilen yapının 5 tondan fazla ağırlığa sahip olan ince, çift kavisli beton kabuğunu taşıyan KnitCrete kalıbı sadece 55 kg. Kalıp sisteminin tekstili, bir bavulla İsviçre'den Meksika'ya taşınabildi.






0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page