top of page
Ara

Kampung Admiralty

Singapur'un yaşlanan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için bir prototip olarak geliştirilen Kampung Admiralty, Dünya Mimarlık Festivali’nde 2018 yılının yapısı seçildi. Yerel dilde köy anlamına gelen Kampung, katlara yayılan dikey bir köyü ifade ediyor. Projenin tasarımı WOHA Mimarlık Ofisi tarafından yapıldı.


Kampung Admiralty / Mimarlık Akademisi

Singapur'un kamu hizmeti sunan tesislerini bir çatı altında toplayan Kampung Admiralty ilk entegre kamusal proje. Devlet kurumlarının yapı kompleksine entegre olması, arazi kullanımını en üst düzeye çıkarıyor ve yaşlıların yaşamını kolaylaştıran çözümler sunuyor.


Kampung Admiralty / Mimarlık Akademisi

Yapının alt katlarında sosyal alanlar, orta bölümde bir Tıp Merkezi ve üst katlarda yaşlılar için daireler yer alıyor. Bu üç katmanlı yapı, sağlık hizmetlerine, sosyal, ticari ve diğer olanaklara olan yakınlık sağlıyor. Bu çevre tasarımı, kuşaklar arası bağları geliştiriyor ve aktif yaşlanmayı destekliyor.

Kampung Admiralty / Mimarlık Akademisi

Community Plaza, tamamen kamusal oturma odası olarak tasarlanmış bir sosyal merkez. Bu davetkar ve kapsayıcı mekanda, halk etkinliklere katılabilir, alışveriş yapabilir veya 2. katta yemek yiyebilir. Havadar tropikal plaza, yukarıda belirtilen Tıp Merkezi tarafından gölgelenmekte ve korunmakta olup, yağmur veya ısıdan bağımsız aktivitelerin devam etmesine izin vermektedir.

Kampung Admiralty / Mimarlık Akademisi

Kampung Admiralty'de bulunan Tıp Merkezi sayesinde, bölge sakinlerinin bir uzmana danışması veya basit bir operasyon için hastaneye gitmesi gerekmez. Sağlıklı yaşamı ve iyileşmeyi desteklemek için, merkezin danışma ve bekleme alanları pencereler ve merkezi bir avludan doğal gün ışığı alır.

Kampung Admiralty / Mimarlık Akademisi

Yapıda yer alan ortak park, bina sakinlerinin egzersiz yapabildikleri ya da tanışıp sohbet etmek için bir araya gelebildikleri yeşil bir köy ortamı sağlıyor. Aktif Yaşlanma Merkezi ve çocuk bakımı gibi tamamlayıcı programlar yan yana yer almakta, gençleri ve yaşlıları bir araya getirmektedir.

Kampung Admiralty / Mimarlık Akademisi

Yaşlı çiftler ve bekarlar için 11 katlı iki blokta toplam 104 daire bulunmaktadır. Girişlerdeki ortak alanlarda yer alan banklar, yaşlıları evlerinden çıkmaya ve komşularıyla etkileşime geçmeye teşvik ediyor. Tüm daireler, havalandırma ve optimum gün ışığı için evrensel tasarım ilkelerini benimser.

Kampung Admiralty / Mimarlık Akademisi

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page